- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λινού: Κίνδυνος για γυναίκες κάτω των 50 από AstraZeneca και J&J
«Αν υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού εμβολίου, είναι καλύτερο να περιμένουν»
Τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson προκαλούν κίνδυνο για γυναίκες κάτω των 50 σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού τάχθηκε κατά των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson για γυναίκες κάτω των 50 ετών.
Συγκεκριμένα, η κα Λινού ανέφερε πως «δεν μπορούμε να αρνηθούμε τον εμβολιασμό για το επίπεδο του κινδύνου που προκαλεί ωστόσο σε περιπτώσεις νέων γυναικών ή σε ομάδες ανθρώπων που υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού εμβολίου, είναι καλύτερο να περιμένουν».
Όπως εξήγησε «έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο προβληματικών παρτίδων αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια τέτοια απόδειξη. Και της AstraZeneca και της Johnson &Johnson, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αυξημένο κίνδυνο σε γυναίκες κάτω των 50 και σπανιότερα σε άνδρες και για τον λόγο αυτό υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση και στις ΗΠΑ και στην Αγγλία».
«Στις μεγάλες ηλικίες και τους άνδρες, ο κίνδυνος θρομβοεμβολικών με το AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι ένας - δύο στο 1 εκατομμύριο εμβολιασμών. Για τις νεότερες γυναίκες, ο κίνδυνος είναι περίπου μία στις 50.000, σύμφωνα με δημοσίευση του Guardian με στοιχεία από την Αγγλία έρευνα».
Η κα Λινού επισημαίνει πως «πρέπει να συγκρίνεις τον κίνδυνο με το να πάθεις κάτι πολύ σοβαρό από τη νόσο. Σε περιοχές που δεν είναι πολύ συχνή η νόσος και δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά και μπορούν να απομονωθούν οι νέες γυναίκες, είναι καλύτερο να περιμένουν. Αν είναι όμως άνθρωπος που καθημερινά εκτίθεται και δεν έχει καμία επιλογή άλλου εμβολίου, ο κίνδυνος να πάθει κάτι από τη νόσο είναι μεγαλύτερος και πρέπει να εμβολιάζεται».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.