- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η πλατφόρμα «emvolio.gov.gr» για τον εμβολιασμό των πολιτών, ηλικίας 35-39 ετών, ανοίγει την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, όπως ανακοινώθηκε στη live ενημέρωση.
Νέες ανακοινώσεις για την επιχείρηση «Ελευθερία» έγιναν στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων και το ότι ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού (emvolio.gov.gr) για τους 35-39 ετών με όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).
Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 35-39 ετών ανοίγει την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. Είχε προηγηθεί το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών, για όλα τα εμβόλια, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών (σ.σ. πάνω από 100.000 40άρηδες έκλεισαν ραντεβού σε μια μέρα).
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασαν όλα τα νεότερα για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, σε χρονικό διάστημα από 6 έως 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19. Όπως είπε, μελέτες του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων «ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά» και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος.
Στη συνέχεια τόνισε πως οι δύο δόσεις εμβολίων παρέχουν υψηλό ποσοστό προστασίας από τη βρετανική μετάλλαξη.
Εμβολιασμός - Παρενέργειες: Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου
Αναφερόμενη στο γεγονός ότι πολλοί ακυρώνουν τα ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση, μετά τις παρενέργειες που παρουσίασαν έχοντας λάβει την πρώτη δόση, τόνισε: «Το τίμημα να μείνουν με μία δόση εμβολίου είναι σημαντικό».
«Ο πόνος στο χέρι, ο πυρετός, η κεφαλαλγία, η ατονία, είναι σαν να περνά κάποιος μία ίωση. Ίσως υπάρχει παραπανίσιος φόβος για αυτά τα αναμενόμενα συμπτώματα. Η επίμονη κεφαλαλγία, ο πόνος στον θώρακα, μικρά αιμορραγικά στίγματα, τα προβλήματα στην όραση είναι συμπτώματα θρομβώσεων, που παραμένουν σπάνιες επιπλοκές» εξήγησε η κα Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις παρενέργειες των εμβολίων.
Για τους εμβολιασμούς των παιδιών σημείωσε: «Η ηλικία των 16 - 18 μπορεί να εμβολιαστεί. Για το θέμα των παιδιών, υπάρχει ιδιαιτερότητα, διότι θα εμβολιαστούν για να προστατεύσουν άτομα στο περιβάλλον τους. Υπάρχουν υπέρ αλλά και στοιχεία που θα ζυγιστούν πολύ προσεκτικά».
Μιλώντας για τις περιπτώσεις όπου η δεύτερη δόση μπορεί να γίνει με διαφορετικό εμβόλιο, εξήγησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ένα άτομο κάνει μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή θρομβώσεις που αφορούν μεγάλα αγγεία.
Εμβολιασμός στην κύηση - Τα νεότερα στοιχεία για την εγκυμοσύνη - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες
Ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την έγκυο και το νεογνό, είπε στη συνέχεια η κα Θεοδωρίδου.
Και πρόσθεσε ότι βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA.
«Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από το εμβόλιο» ξεκαθάρισε η κα Θεοδωρίδου.
Μάριος Θεμιστοκλέους: Οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια
«Σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών σήμερα» ανέφερε από τη μεριά του σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Και εξήγησε: «Σήμερα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%».
Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ