Ελλαδα

Η διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 40

Yποχωρεί ο δείκτης θετικότητας- Στο 3,8%

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία του κορωνοϊού- Υποχωρεί ο δείκτης θετικότητας αλλά και μειώνεται η διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

Ο κυλιόμενος μέσος όρος νέων κρουσμάτων (με βάση τις τελευταίες 7 ημέρες) διαμορφώθηκε χθες στα 2040 κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας «υποχωρεί σταθερά», καθώς διαμορφώνεται πλέον στο 3,8%.  

Η μετάδοση της νόσου μετακυλίεται σε νεότερες ηλικίες, παρατήρησε ο υπουργός, σημειώνοντας πως τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια ανέρχονται σε 21.136.

Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων οι περιφέρειες Αττικής, δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την τελευταία εβδομάδα, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψαν οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 4.554.868 εμβολιασμοί και 1,7 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 16,1%. 

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.293 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά 1.056 ανιχνεύτηκαν στην Αττική και οι 189  στη Θεσσαλονίκη ενώ 104 είναι υπό διερεύνηση. 

Αναλυτικά τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 116 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 153 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 59 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 153 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 307 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 139 κρούσματα
  • Πειραιάς: 123 κρούσματα
  • Νήσοι: 6 κρούσματα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ