Ελλαδα

4.554.868 εμβολιασμοί στη χώρα. Νέα εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά

Στην 5η θέση η Ελλάδα από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολοκληρώθηκε η ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Πάνω από 4.615.000 εμβολιασμοί στη χώρα θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας (4.554.868 μέχρι αυτή ώρα), ενώ 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. 

Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός πως για αρκετές μέρες τώρα, οι εμβολιασμοί είναι περισσότεροι από 103.000 καθημερινά και στόχος είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με αποκορύφωμα τον μήνα Ιούνιο, κατά τον οποίο το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα «τρέξει» ακόμα περισσότερο.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στην ενημέρωσή του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. (πάνω από την Ελλάδα μόνο Μάλτα, Κύπρος και Λουξεμβούργο)

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το σχέδιο εμβολιασμού κατοίκων και εργαζομένων στα νησιά, το λεγόμενο «Γαλάζια Ελευθερία», λέγοντας πως για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε να χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα νησιά και προσθέτοντας πως θα ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ