Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Εάν έρθει η ινδική μετάλλαξη θα έχουμε πρόβλημα

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Η πανδημία δεν είναι πίσω μας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μίλησε για την ινδική μετάλλαξη καθώς και για την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.

Την αποφυγή του εφησυχασμού ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάχτυλος τόνισε πως «για πρώτη μέρα χθες οι εισαγωγές ήταν περισσότερες από τα εξιτήρια, την ώρα που το προηγούμενο διάστημα συνέβαινε το αντίστροφο». Ακολούθως, κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα υπογράμμισε ότι «αν το ιικό φορτίο σταθεροποιηθεί και δεν συνεχίσει να αυξάνεται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ωστόσο, τόνισε πως «αν συνεχίσει να αυξάνεται, αυτό σημαίνει πως θα δούμε και κρούσματα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Η πανδημία δεν είναι πίσω μας. Το όποιο άνοιγμα γίνεται, πρέπει να γίνεται με αυστηρότατη τήρηση των μέτρων, με πολύ μεγάλη προσοχή κι έχοντας συνεχώς στη σκέψη μας ότι το πρόβλημα είναι εδώ».

Ως προς τις μεταλλάξεις, δήλωσε πως κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη που να μπορέσει να την εκτοπίσει. Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι «εάν έρθει η ινδική μετάλλαξη στην Ελλάδα, τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Για τους εμβολιασμούς, πρόσθεσε πως «τους αντιμετωπίζουμε με μια διστακτικότητα, περνάμε μια πανδημία και μια παγκόσμια αναστάτωση μέσα από fake news, τα οποία ανεξέλεγκτα διασπείρονται περισσότερο από τις σοβαρές πληροφορίες. Από την αρχή υπάρχει αμφισβήτηση των πάντων. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα και ότι δεν υπάρχει ιός» και συμπλήρωσε:

«Τα εμβόλια σε όλο τον πλανήτη έχουν ένα πρόβλημα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς έχουν πέσει θύματα της επιτυχίας τους καθώς άνθρωποι πίστεψαν και διακίνησαν την ανευθυνότητα ότι τα εμβόλια δεν έχουν χρησιμότητα και δημιουργούν προβλήματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ