Πανελλαδικές 2021 - Στρατηγάκης: Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι
Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Ο κ. Στρατηγάκης για τις αλλαγές της φετινής χρονιάς και το τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι - μαθητές.
Στις αλλαγές που αναμένονται φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αναφέρθηκε σήμερα ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σ. Στρατηγάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».
Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν για τα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 15 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
«Έχουμε κάποιες αλλαγές. Καταρχάς να πούμε ότι περιμένουμε αυτή τη στιγμή να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων, οι συντελεστές για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και επιπλέον το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Θέλω να επιστήσω την προσοχή των υποψηφίων ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα πρόγραμμα πανελλαδικών, το οποίο δεν είναι επίσημο, είναι ψευδές. Επίσης, υπάρχει ένας συντελεστής, ο οποίος θα καθοριστεί από κάθε σχολή και πρέπει να κινηθεί μέσα στο όριο του 0,8 έως 1,2. Και από αυτό τον συντελεστή θα εξαρτηθεί τελικά η ελάχιστη βάση εισαγωγής, την οποία θα τη δούμε λίγο αργότερα».
Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη, «πολλά παιδιά μέσα στο άγχος τους να γράψουν καλά πηγαίνουν στις πανελλαδικές με στόχο να γράψω 19, 20. Όταν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να τον προσεγγίσουν την ώρα που γράφουν, μερικές φορές καταρρέουν. Πρέπει να τους εξηγήσουμε το εξής απλό πράγμα: μερικές φορές το 15 είναι καλύτερο από το 19. Για παράδειγμα στη Χημεία, το 2020 έγραψαν πάνω από 15 5665 μαθητές. Το έτος 2016 έγραψαν πάνω από 19, 6.466. Αυτό τι σημαίνει; Ότι στην πρώτη περίπτωση ήταν καλύτερα τελικά να γράψουν πάνω από 15».
Ο κ. Στρατηγάκης παρουσίασε και το αντίστοιχο παράδειγμα στο μάθημα της Φυσικής όπου το 2015 είχαν γράψει πάνω από 15 4.405 άτομα ενώ το 2016 είχαν γράψει πάνω από 19 5.010 άτομα.
Σε σχέση με την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, τόνισε ότι «η ύλη έχει περιοριστεί. Πιστεύουμε ότι τα θέματα θα κινηθούν σε μία λογική να μην είναι τόσο πολύ δύσκολα γιατί όλοι αναγνωρίζουν και καθηγητές και μαθητές, ότι η τηλεκπαίδευση είναι πολύ πιο κουραστική και πολύ λιγότερο αποδοτική. Συνεπώς, τα παιδιά δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένα όσο αν είχαν κάνει ολόκληρη τη χρονιά διά ζώσης εκπαίδευση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερη αστυνομική δύναμη ζητούν οι πολίτες της περιοχής
Ο 55χρονος ενημερώθηκε έναν χρόνο μετά από το χειρουργείο ότι έχει καρκίνο
Ανήλικοι και οι υπόλοιποι τρεις επιβάτες του οχήματος
Συνελήφθη ο εκπαιδευτής και ο βοηθός του
«Τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό σχεδιάστηκαν το 1974» σημειώνει ο κ. Αναστάσιος Ι. Στάμου
Αντί για την Εκκλησία, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα
Μετά από 20 ημέρες μάχης στην Εντατική
Το φυτό των Χριστουγέννων έχει την τιμητική του
Λόγω της κακοκαιρίας η θάλασσα είχε βγει στην προβλήτα
Είχε προσεγγίσει δύο ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας
Σε κλίβανο κατέληξαν οι κατασχεμένες ουσίες
Υποβασταζόμενη η σύζυγός του στο «τελευταίο αντίο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.