- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
5.500 εικόνες animation, συνοδεύουν κάθε του συλλαβή και κάθε νότα του τραγουδιού «Μάνα» για τη «Γιορτή της Μητέρας»
Με τον δικό του τρόπο αποφάσισε να τιμήσει τη «Γιορτή της Μητέρας», αύριο 9/5, ο Αριστείδης Μωυσιάδης, ένας κλινικός ψυχολόγος από τη Δράμα, γράφοντας τους στίχους ενός τραγουδιού με τον τίτλο «Μάνα». Ο Απόστολος Κεμετζής ερμήνευσε τα λόγια και τα συναισθήματα που κατέγραψε στο χαρτί ο ψυχολόγος- στιχουργός, αφού πρώτα τα «έντυσε» με μουσική, ενώ η Δήμητρα Αμπράση σχεδίασε 5.500 εικόνες animation, που συνοδεύουν κάθε του συλλαβή και κάθε νότα.
«Είσαι στο πρόσωπο του Θεού πάνω στη γη», λένε οι στίχοι, αναφερόμενοι στη μητέρα που είναι πάντα δίπλα μας για ό,τι χρειαστούμε. «Είσαι το αστέρι στη ζωή που μ' οδηγεί», αναφέρουν σε άλλο σημείο, για τη μητέρα που «έφυγε» από κοντά μας.
«Θεωρώ ότι ήταν χρέος μας να αφιερώσουμε ένα τραγούδι στο θεσπέσιο πλάσμα που λέγεται μάνα, στο άτομο που έχει περάσει πολλά για να μας φτάσει μέχρι εκεί που μας έφτασε», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» ο Αριστείδης Μωυσιάδης.
Το τραγούδι «Μάνα», δεν είναι το πρώτο που γράφει ο κ. Μωυσιάδης. Πριν λίγους μήνες συγκίνησε με το «Εμείς οι δύο», που περιγράφει την ιστορία ενός φίλου του, που έχασε τους γονείς του με διαφορά τριών ημερών από επιπλοκές της Covid-19, χωρίς να προλάβει να τους πει αντίο.
Γιορτή της Μητέρας - Πότε πέφτει φέτος - Πώς ξεκίνησε
Την Κυριακή 9 Μαΐου πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας. Πρόκειται για μία κινητή εορτή που πέφτει πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Πώς ξεκίνησε η Γιορτή της Μητέρας
Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς η Γαία ήταν σύζυγος του Ουρανού στη Μυθολογία και σε αυτήν προσωποποιείτο η Φύση, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρευόταν σαν την υπέρτατη θεότητα.
Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.
Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).
Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις