- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Η επίσημη ημερομηνία έναρξής τους
Πότε ξεκινούν για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Ποια ημέρα ξεκινούν για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Την επίσημη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν για τα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 15 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Ta μέτρα που θα ληφθούν για τη διενέργεια των Πανελλαδικών θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα, μετά από τις εισηγήσεις ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ήδη έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο ότι στις 15 Μαΐου 2021 θα γίνει γνωστός ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα.
Κεραμέως: Επίσημες ανακοινώσεις για την παράταση του σχολικού έτους
Στο συνολικό προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς που σε λίγους μήνες φτάνει στο τέλος της αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι στις 10 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν θα πραγματοποιηθούν απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις και ο βαθμός των μαθητών θα προκύψει από το μέσο όρο Α' και Β' Τετραμήνου.
Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους, έως 25 Ιουνίου 2021 για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και μέχρι 11 Ιουνίου 2021 για Γυμνάσια και Λύκεια.
Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Μαΐου 2021 και το πλαίσιο υπό το οποίο θα διεξαχθούν, όσο και το αν θα μπορέσουν να γίνουν περισσότεροι κύκλοι εξετάσεων θα οριστεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Πρόθεση του Υπουργείου είναι και η συνέχιση των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών. Αυτήν την ώρα, οι κλινικές ασκήσεις γίνονται για τους φοιτητές στις επιστήμες υγείας, ενώ το Υπουργείο θα εισηγηθεί την επέκτασή τους. Σε ό,τι αφορά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου ακόμη δεν υπάρχει εισήγηση, ωστόσο εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να επιλέξουν μεταξύ της δια ζώσης ή της εξ' αποστάσεως εξέτασης των φοιτητών, όπως είχε συμβεί και πέρυσι.
Σχετικά με τα Δημόσια ΙΕΚ δεν υπάρχει κάποια εισήγηση μέχρι αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια το Υπουργείο Παιδείας έχει εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή το άνοιγμά τους και αναμένει να έλθει η θετική απάντηση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.