Ελλαδα

Ελλάδα 2021: Στην Άμφισσα για την επέτειο απελευθέρωσης- Εικόνες

Η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη βρέθηκε εκεί για να παραστεί στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων στις 10 Απριλίου του 1821

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 βρέθηκε στην Άμφισσα για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 βρέθηκε στην Άμφισσα για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων © ΕΛΛΑΔΑ 2021

Η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε στην Άμφισσα για να παραστεί στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων στις 10 Απριλίου του 1821.

Την Άμφισσα επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη για να παραστεί στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων στις 10 Απριλίου του 1821.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη, φόρεσε πουκάμισο με κεντητά πανωμάνικα και κατωμάνικα από «τζάκο» Βοιωτίας και μία ασημένια πόρπη με σμάλτο, από τη Στερεά Ελλάδα, του 19ου αιώνα.

Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 στην Άμφισσα
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 στην Άμφισσα @ Eλλάδα 2021

Η Πρόεδρος μαζί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκαν, επίσης, το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης - Οικία Οπλαρχηγού Πανουργία και το Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού - Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, που βρίσκονται στον Δήμο Δελφών.

Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 βρέθηκε στην Άμφισσα για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 βρέθηκε στην Άμφισσα για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων © ΕΛΛΑΔΑ 2021

Στην Άμφισσα παρευρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλάροπούλου.

amfissa-3.png
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 στην Άμφισσα @ Eλλάδα 2021


Το μουσείο του Χρισσού, είχε δανείσει στην κυρία Αγγελοπούλου το παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και τη ζώνη που φόρεσε στην Αρεόπολη, στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821.


Παραδοσιακές φορεσιές στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης. Όπως εξήγησε ο κ. Δαραδήμος στην κ. Αγγελλοπούλου στα εκθέματα βρίσκεται ένας παρόμοιος τζάκος με αυτόν που φόρεσε.

Νωρίτερα, επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το Λαογραφικό Μουσείο και Κέντρο Υφαντικής Τέχνης στην Αράχωβα, που είναι αφιερωμένο στην κεντητική τέχνη και την χειροτεχνία. Για να τιμήσει την επέτειο, ο Δήμος Διστόμου -Αράχωβας -Αντικύρων έχει υποβάλει πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την ψηφιοποίηση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου και των συλλογών του Μουσείου, με στόχο να φωτιστεί ο πλούτος της λαϊκής παράδοσης και ενεργοποιηθούν σύγχρονες πρωτοβουλίες ή εγχειρήματα αξιοποίησής του.

Η υφάντρα του μουσείου Δήμητρα Ταξιάρχη της έδειξε την τέχνη του αργαλειού και η κυρία Αγγελοπούλου ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς βάφουν τα νήματα και αν χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές βαφής, κάτι που η  κυρία Ταξιάρχη επιβεβαίωσε ότι κάνει το μουσείο.

amfissa-4.png
Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 στην Άμφισσα @ Eλλάδα 2021

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής μετέβη στο Δήμο Διστόμου -Αράχωβα -Αντικύρων, μια περιοχή στην οποία αναδείχθηκαν με τη δράση τους μεγάλες μορφές της Επανάστασης του 1821 και έλαβαν χώρα σημαντικές μάχες του Αγώνα.


Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής, η οποία έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά, επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού και το Μαυσωλείο και απέτισε φόρο τιμής και μνήμης στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.