Διώρυγα της Κορίνθου: Κλειστή επ’ αόριστον-Αγωνία των εργαζομένων
Ανησυχία από τους εργαζόμενους για την καταβολή της μισθοδοσίας


Διώρυγα της Κορίνθου: Γιατί παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο - Το πρόβλημα μετά την πτώση εδάφους και η οικονομική ζημία.
Από τα μέσα Ιανουαρίου παραμένει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω της πτώσης τμήματος του εδάφους στα νερά, που οδήγησε σε διακοπή της κυκλοφορίας πλοίων. Οι περίπου 90 εργαζόμενοι ανησυχούν για την καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ τα πλοία πλέον επιφορτίζονται με το επιπλέον κόστος των καυσίμων που χρειάζονται για να κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου.
«Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κίνδυνο μη καταβολής της μισθοδοσίας είναι 71 άτομα και φτάνουν τους 90, αν προστεθεί σε αυτούς το διοικητικό προσωπικό. Κανείς δεν έχει διασφαλίσει την πληρωμή των εργαζομένων, ενώ έχουμε στείλει σχετικά έγγραφα στο Πρωθυπουργό, στα Υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού, Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας ώστε να υπάρξει μέριμνα», λέει o Ευθύμιος Χριστοδούλου, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Διώρυγας, σε δηλώσεις του στο Sputnik και προσθέτει: «Όταν ένα βαπόρι ξεκινά από τον Ασπρόπυργο με προορισμό την Πάτρα και πλέον κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου αντί να περνά από τη διώρυγα, αυξάνει τα ναύλα του και ανεβάζει την τιμή του πετρελαίου. Το ίδιο γίνεται και με τα πλοία που ξεκινούν τη μεταφορά τσιμέντου από το Κερατσίνι με προορισμό την Πάτρα. Άλλα βαπόρια τα οποία μεταφέρουν καύσιμα φεύγουν από τον Ασπρόπυργο με προορισμό την Κέρκυρα».

Σε ό,τι αφορά το κόστος του να μείνει για ακόμη λίγους μήνες η διώρυγα της Κορίνθου κλειστή, ο κ. Χριστοδούλου επισημαίνει: «Η διώρυγα έχει κύκλο Εργασιών περίπου 6, 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Από αυτά τα 4 εκατ. προέρχονται κατά τη χρονική περίοδο Μάιου- Σεπτεμβρίου, καθότι από εκεί περνούν κρουαζιερόπλοια, ιστιοπλοικά, θαλαμηγοί. Αυτός είναι ο κύριος όγκος εργασιών και εσόδων. Αν η διώρυγα ανοίξει τον Δεκέμβριο, οπότε και ορισμένοι εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης, θα έχει έσοδα 100.000 ευρώ και πάγια 250.000 κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, οι μελέτες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, η υγρασία και η διάβρωση προκάλεσαν την απώλεια των λίθινων κριπηδωμάτων, που στήριζαν και προστάτευαν το έδαφος από την πτώση. Πάντως, το Sputnik αναφέρει ότι ανάμεσα στις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι για επίλυση από την πλευρά των εργαζομένων είναι η ένταξη τους σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα στήριξης με αυτά των συνεπειών από τον κορωνοϊό, μόλις τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντληθούν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχουν διασωθεί 23 άτομα
O 18χρονος οδηγός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Οι νέες επεκτάσεις θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα
Το σκεπτικό της προσφυγής
Πού θα πέσει η θερμοκρασία μέχρι 10 βαθμούς
Βρέθηκαν σπίτι του πιστόλια κρότου - H ανάρτηση του ηθοποιού
Τι έδειξε έρευνα που παρουσίασε ο ΠΙΣ
Aφορούσε τις καταγγελίες ότι δεν συμπερίλαβε στη δικογραφία, μεταξύ των άλλων, ψηφιακά πειστήρια, αρχεία ήχου και εικόνας
Ένας ζωντανός μύθος δημόσιας υγείας και ιστορικής μνήμης. Αυτή είναι η ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία»
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης
Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν περιστατικά βίας
Δύο από τους δράστες είναι στη φυλακή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.