Ελλαδα

AstraZeneca-Γραβάνης: Σπανιότατες, αν υπάρχουν, οι παρενέργειες

«Αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη συζήτηση περί παρενεργειών του εμβολίου, κατά του κορωνοϊού, της AstraZeneca, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης

Ο Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης, μέσα πό το προφίλ του στο facebook, αανφέρθηκε στην συζήτηση περί παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, της AstraZeneca. Εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μια συζήτηση που «αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό, αυξάνοντας την θνητότητα και την χρόνια νοσηρότητα της COVID-19 στη χώρα», ενώ έγραψε ότι νιώθει απελπισία για έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους, που δεν καταλαβαίνουν την προτεραιότητα της χώρας. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca 

«ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ
Αυτό νιώθω όταν άνθρωποι μορφωμένοι κ έξυπνοι δεν αντιλαμβάνονται την προτεραιότητα της χώρας αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία: αν όλοι οι κάτοικοι της χώρας εμβολιαστούν με AstraZeneca με δυο δόσεις στα 10.000.000 (20.000.000 δόσεις) ίσως έχουμε 8-10 θανάτους από immune thrombopenic thrombosis (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται στο εμβόλιο !). Στην Μεγάλη Βρετανία παρατηρήθηκαν 7 θάνατοι σε 18.100.000 δόσεις (0,38/εκατομμύριο). Αυτήν την στιγμή χάνουμε 70 ασθενείς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ίσως οι θάνατοι αυξηθούν σε 100. Η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται σε αυτό!) του εμβολίου της AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό, αυξάνοντας την θνητότητα και την χρόνια νοσηρότητα της COVID-19 στη χώρα μας. Οι θάνατοι στην Αμερική που οφείλεται στη χρόνια χρήση ΜΣΑΦ/ασπιρίνης είναι μεταξύ 21,0 και 24,8 θανάτων/εκατομμύριο, αντίστοιχα.»

 

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ Αυτό νιώθω όταν άνθρωποι μορφωμένοι κ έξυπνοι δεν αντιλαμβάνονται την προτεραιότητα της χώρας αυτήν την...

Δημοσιεύτηκε από Achilleas Gravanis στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ