- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καθυστερεί η live ενημέρωση Χαρδαλιά - Κικίλια
Ανακοινώνεται χαλάρωση των μέτρων - Τι εξετάζεται για λιανεμπόριο, λύκεια και διαδημοτικές μετακινήσεις
Στις 19.00, αντί για τις 18.00, ξεκινά η live ενημέρωση με Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της οποία ανακοινώνεται η χαλάρωση των μέτρων.
Με μία ώρα διαφορά ξεκινά τελικά η live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τη χαλάρωση των μέτρων.
Στην ενημέρωση θα βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας όλα τα νεότερα για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.616 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα έφθασαν τους 76, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ έχουν φθάσει τους 739. Στη συνεδρίασή της η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζει τις τελικές εισηγήσεις της, με την κυβέρνηση να περιμένει τις προτάσεις για να λάβει αποφάσεις για λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις.
Οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψιν τους τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown και την προσπάθεια να υπάρξει «αποσυμπίεση» της κατάστασης με στοχευμένη άρση μέτρων που δεν θα επιβαρύνουν σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της Επιτροπής, ξεκαθάρισε πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει, καθώς «μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση».
Λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι εξετάζουν οι ειδικοί
Σημαντικός ρυθμιστικός παράγοντας στο σχέδιο αποσυμπίεσης του lockdown για τον κορωνοϊό αποτελούν τα self test και το πότε θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες προς χρήση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία μέτρα προς χαλάρωση που εξετάζονται στη συνεδρίαση των ειδικών του Υπουργείου Υγείας είναι τα ακόλουθα:
- Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθέρωση από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021
- Λύκεια: Άνοιγμα μόνο με τη διενέργεια self test σε καθηγητές και μαθητές
- Λιανεμπόριο: Ανοιγμα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου είναι η εισήγηση της επιτροπής με «click away» και όχι με «click inside» που ζητούσαν παράγοντες της αγοράς. Σε περίπτωση που τελικά γινόταν η επιλογή για «click inside», θα λειτουργούσε άμεσα το 13032 με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια για τα ψώνια των καταναλωτών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στην πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αθλητικής εκδήλωσης
Το πλοίο με σημαία Λιβερίας έμεινε χωρίς ρεύμα - Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από το Λιμενικό
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.