Ελλαδα

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Bρισκόμαστε στο σκληρότερο σημείο της μάχης

«Θα τελειώσουμε με το τρίτο κύμα τώρα ή θα πάει μέχρι τον Ιούνιο, και καταστρέφουμε όχι μόνο το Πάσχα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LOCODOWN - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
LOCODOWN - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISS

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, μίλησε για την πορεία του Κορωνοϊού στη χώρα και τους κινδύνους της άρσης του lockdown

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, αναφέρθηκε σήμερα στους κινδύνους που κρύβει η άρση του lockdown και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, τη στιγμή που στη χώρα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

«Η χαλάρωση σιγά – σιγά είναι μονόδρομος. Για μερικούς το σιγά – σιγά είναι την επόμενη ημέρα, για άλλους είναι πολύ πιο μακριά. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο σκληρότερο σημείο της μάχης. Η άμυνα κράτησε μέχρι τώρα, η Αθήνα δεν έγινε Πορτογαλία, ούτε Μπέργκαμο. Η Ελλάδα το έχει αποφύγει αυτό γιατί οι πολίτες κλείστηκαν μέσα τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση να θυσιάσουμε την περίοδο των εορτών, και η Αθήνα γλίτωσε. Το να λέμε ότι δεν έχει δουλέψει η στρατηγική, είναι κρίμα. Μηδενίζουμε τις επιτυχίες της Ελλάδας», είπε ο κ. Παυλάκης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Ο ιός θα χάσει τον πόλεμο, μακροχρόνια. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα, πόσες απώλειες θα έχουμε και αν θα τελειώσουμε με το τρίτο κύμα τώρα ή θα πάει μέχρι τον Ιούνιο, και καταστρέφουμε όχι μόνο το Πάσχα, αλλά και όλη τη σεζόν. Μπορούν να ανέβουν περισσότερο τα κρούσματα, θα μπορούσαν να είναι διπλάσια. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, μπορεί να γίνουν λάθος κινήσεις», εξήγησε ο ίδιος.

«Είμαστε στη φωτιά της μάχης, ο ιός πιέζει πολύ αλλά η άμυνα αντέχει. Είναι σωστό τώρα να βαρέσουμε υποχώρηση; Αν υπάρχει σχέδιο και γίνει τακτική υποχώρηση σε αυστηρά προδιαγεγραμμένες θέσεις, ώστε να πάμε στην επόμενη γραμμή άμυνας, έχει καλώς», συνέχισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.