- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στο Προεδρικό Μέγαρο οι υψηλοί προσκεκλημένοι για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι, καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν τους, μετά τα εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη και την ξενάγηση στα εκθέματα.
Κατά τη διάρκειά του δείπνου έγινε προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων. Συγκινητική ήταν η προσφώνηση από τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, «την πατρίδα του παππού μου», όπως ειπε.
Για το δείπνο είχαν λάβει πρόσκληση οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει χωρίς τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και οι υπουργοί που συνόδευσαν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.
Το μενού για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Ένα πλούσιο δείπνο βασισμένο σε γεύσεις θάλασσας ετοίμασε για τους ξένους ηγέτες ο Λευτέρης Λαζάρου.
Στο μενού που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνίστησαν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Ακολούθησε σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο περιελάμβανε κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο ήταν λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Ως προς τα κρασιά, υπήρξε προτίμηση στα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο έκλεισε με γλυκό κόκκινο κρασί «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.
Δείτε τις εικόνες από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις