- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η ανάρτηση του δικηγόρου Περικλή Κοντόγγονα για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η σύγκριση με πάρτι, συγκεντρώσεις και χαρταετούς.
«Επειδή ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ακούω αυτή την ανοησία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον συνωστισμό και ειδικα την σύγκρισή με πάρτι, συγκεντρώσεις, χαρταετούς και τσικνοπέμπτες:
Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι το κακό που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αποφύγεις. Άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν -καταρχήν στις δουλειές τους. Θα ήταν τέλεια να λείπει, αλλά δεν γίνεται. Επίσης τέλεια θα ήταν να περιορίζαμε τα άσκοπα σουλάτσα, αλλά δεν θα μπω καν σε αυτη τη συζητηση. Συνωστισμός στα ΜΜΜ υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου και κανείς δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει, γιατί το κόστος και το έργο που απαιτείται για να μειώσεις τον συνωστισμό σε τέτοιο επίπεδο που να κάνει πραγματικά τη διαφορά, είναι τρομακτικά ασύμφορο. Το γιατί, μπορεί να το καταλάβει κι ένα 5χρονο παιδί: ακόμα κι αν διπλασιάζαμε τον στόλο όλων των ΜΜΜ (πράγμα φυσικά αδύνατον), αυτό που θα καταφέρναμε θα ήταν αντί για 200 άτομα στο βαγόνι ή στο λεωφορείο στις ώρες αιχμής, να βρίσκονται 100. Αντί να έχουν δηλαδή 5 ποντούς απόσταση ο ένας από τον άλλο, να έχουν 10. Πόση διαφορά κάνει αυτό σε σχέση με το απαιτούμενο κόστος και έργο; Τον συνωστισμό λοιπόν στα ΜΜΜ θα τον υποστείς θες-δεν θες, είτε με 50, είτε με 100, ειτε με 200. Δεν βάζω καν άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν το θέμα και το σταματάω μόνο σε αυτό.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα πάρτι, τα μπουζούκια, οι συγκεντρώσεις για τα δήθεν δικαιώματα του κάθε ψυχοπαθούς, το πέταγμα του χαρταετού, τα κετελαπόνγκο μεταμφιεσμένων κολομπίνων και η κατανάλωση κοψιδιών σε κατάσταση ένθεης μανίας, όσο κι αν μας λείπουν, όσο κι αν είναι απαραίτητα για την ψυχική μας υγεία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αναγκαία για την επιβίωσή και την διαβίωσή μας. Μπορούμε για χωρίς αυτά για 3 μήνες ή για 5 μήνες ή ακόμα και για 12 μήνες. Και αν τηρούνταν ως μέτρα, η διαφορά στο αποτέλεσμα θα ήταν απείρως μεγαλύτερη από το καταβαλόμενο ψυχικό κόστος της έλλειψής τους.
3,500 κρούσματα σήμερα και 630 στις ΜΕΘ. Κι είμαστε μόλις στην αρχή της ανηφόρας. Και η Κυβέρνηση συζητά ανοίγματα γιατί πρέπει να βρεθεί "βαλβίδα εκτόνωσης των πολιτών"...
Στενάζει κόσμος, είτε από τις ιατρικές, είτε από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, και κάθεστε μερικοί και κάνετε συγκρίσεις που τις βλέπει η λογική και ντρέπεται. Για να μας πείτε τι; "Στα ΜΜΜ δεν κολλάει, στον χαρταετό κολυμπάει" - 68 like. Σπουδαίο κατόρθωμα. [?] [?] [?]».