Ελλαδα

Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Δύο Έλληνες ηθοποιοί έφυγαν από τη ζωή σε μία νύχτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Μαλκότσης
Κωστής Μαλκότσης © youtube / video

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πέθανε τη νύχτα ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης. Το ίδιο βράδυ έφυγε από τη ζωή και ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς δύο Έλληνες ηθοποιοί έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Πρόκειται για τον Κωστή Μαλκότση και τον Θεόφιλο Βανδώρο.

Η είδηση έγινε γνωστή, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαιος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις.Μεγάλη θλίψη.»

 

Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός,...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

 

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο θέατρο. Σύζυγος του ήταν η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λαέρτη και τον Ερμή.

Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο». Τελευταία σημαντική στιγμή του στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα, βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη. 

"Δεν θα Υποκύψουμε" του Γιώργου Κ. Μπακόλα

Την ίδια νύχτα έφυγε από τη ζωή και ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος σε ηλικία 61 ετών

O Θεόφιλος Βανδώρος, ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου και έγινε γνωστός στο κοινό από τη σειρά «Τμήμα Ηθών». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, καθώς και Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στο DEREE College.

(αριστερά) Ο Θεόφιλος Βανδώρος στο Τμήμα Ηθών
(αριστερά) Ο Θεόφιλος Βανδώρος στο Τμήμα Ηθών © ANT1

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας, Μ. Μανουσάκης, κ.ά.

Παράλληλα, είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, μεταξύ των οποίων «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.ά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.