- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά σε αναφορές εγκλημάτων, βίας και βανδαλισμών.
Δεύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατατάσσεται η Ελλάδα σε αναφορές εγκλημάτων, βίας και βανδαλισμών όπως γνωστοποίησε η Eurostat με επίσημα στοιχεία της.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δεδομένα του 2019, το 11% των Ευρωπαίων πολιτών έχει έρθει αντιμέτωπο με εγκληματικές πράξεις, βία ή και βανδαλισμούς στην περιοχή που ζει. Ένα ποσοστό που μειώνεται αρκετά κάθε χρόνο από το 2013 όταν και βρισκόταν στο ποσοστό του 14,1%.
Τα συγκεκριμένα, ωστόσο, φαινόμενα παραμένουν στις πόλεις και μάλιστα είναι τριπλάσια συγκριτικά με αγροτικές περιοχές. Μάλιστα, στις πόλεις παρατηρείται ποσοστό 21,3% έναντι 6,9% των αγροτικών περιοχών.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε Βουλγαρία με 20,2%, Ελλάδα με 16,9% και Ολλανδία με 16,3%. Αντίθετα, Πολωνία (4,4%), Λιθουανία (3,2%) και Κροατία (2,7%) καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε αναφορές εγκλημάτων, βίας και βανδαλισμών.
Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τη Eurostat, το 13,4% των ατόμων που αντιμετωπίζουν φτώχεια ανέφεραν τέτοια περιστατικά στις γειτονιές τους. Αντίθετα, σε περιοχές που δεν παρατηρούνται φαινόμενα φτώχειας, μόλις το 10,6% των κατοίκων αναφέρουν τέτοια περιστατικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ