Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Τον Μάρτιο δεν θα πέσουμε από τα 1.000 κρούσματα

«Καλύτερο το φετινό καλοκαίρι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επεσήμανε πως τον Μάρτιο δεν θα πέσουν κάτω από 1.000 τα κρούσματα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας, τονίζοντας πως ο αριθμός τους δεν θα πέσει κάτω από 1.000 τον Μάρτιο. Υπογράμμισε, επίσης, πως τις επόμενες δύο με τρεις μέρες θα αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα στην Αττική και τις επόμενες τρεις με τέσσερις πανελλαδικά. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτή η μικρή μείωση θα αφορά στα προηγούμενα μέτρα και όχι στα νέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, «αυτόν τον μήνα δεν θα πέσουμε εύκολα κάτω από τα 1.000 κρούσματα κορωνοϊού εκτός κι αν κρατήσουμε συνεχόμενο lockdown».

«Η αποκλιμάκωση δεν θα είναι αρκετά ταχεία, θεωρώ ότι πρέπει να συζητήσουμε το άνοιγμα με ασφάλεια. Μέσα στον μήνα θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away και με απολύμανση του αέρα... Να το κάνουμε σταδιακά και να βλέπουμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το φετινό καλοκαίρι δηλώνοντας πως στα μέσα Ιουλίου τα κρούσματα θα είναι κάποιες δεκάδες. «Θα είναι καλύτερο το καλοκαίρι φέτος, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ