Ελλαδα

ΕΛ.ΑΣ.: Κανένας περιορισμός για άθληση με πόδια ή ποδήλατο

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ποδήλατο
Πολίτες με ποδήλατο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Οι διευκρινίσεις για τον περιορισμό αποστάσεων σχετικά με τις αγορές και την άθληση.

Ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που κινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος, σχετικά με τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί

Όπως σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, το όριο των 2 χλμ. για αγορές, δεν ισχύει μέσα στο δήμο, ενώ όσον αφορά τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Σχετικά με τον κωδικό 4, διευκρίνισε ότι «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι βάσει ΚΥΑ «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη. Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», είπε σχετικά με προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα», απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χλμ. ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.