Ελλαδα

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε κλινική στον Πειραιά

Υπεύθυνοι της κλινικής τονίζουν ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε 81 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους και ασθενείς κλινικής, που βρίσκεται στον Πειραιά.

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην κλινική Ζηλάκου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα κρούσματα σε υπαλλήλους και ασθενείς φτάνουν πλέον τα 81, ενώ ήδη η κλινική βρίσκεται υπό αυστηρή καραντίνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κλινική «επί ένα περίπου έτος και συγκεκριμένα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τη Δευτέρα 15/2/2021 οπότε και διενεργήθηκαν rapid test στο προσωπικό της εταιρείας με καθολικά αρνητικά αποτελέσματα, δεν είχαμε εντός του χώρου της κλινικής ούτε ένα κρούσμα». 

Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, «διαπιστώθηκαν πολλαπλά κρούσματα του COVID 19 τόσο μεταξύ του προσωπικού όσον και μεταξύ των ασθενών μας. Αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και τους συγγενείς των ασθενών και έκτοτε τηρούμε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της νόσου».

Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι «τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν από την αρχή απαρέγκλιτα καθώς μεταξύ άλλων, καταργήθηκε το επισκεπτήριο, απαγορεύθηκε η είσοδος στην κλινική στους μη έχοντες εργασία, θερμομετρούνταν άπαντες όσοι εισέρχονταν στην κλινική και τηρούνταν σχετικό βιβλίο». Το προσωπικό υποβάλλονταν σε πολλαπλά και σταθερά επαναλαμβανόμενα rapid tests, ενώ για τις εισαγωγές απαιτούνταν αρνητικό μοριακό τεστ έως 48 ώρες πριν την εισαγωγή.

Ακόμα, είχαν τοποθετηθεί παντού αντισηπτικά διαλύματα, ενώ όλο το προσωπικό εντός του χώρου της κλινικής τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας. «Όπως είναι αυτονόητο, ήδη από τις πρώτες ενδείξεις κρουσμάτων σταμάτησε οποιαδήποτε εισαγωγή νέων ασθενών στην κλινική μας» σημειώνεται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ