Ελλαδα

Κικίλιας για ολικό lockdown στην Αττική: Σήμερα οι ανακοινώσεις

Tελείωσε η σύσκεψη στο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο στην Αττική
Στιγμιότυπο στην Αττική © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής για να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, μετά την επιδημιολογική κατάσταση που έχει σημάνει συναγερμό, κυρίως στην Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση για να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα τις αποφάσεις της για τα νέα μέτρα.

Κικίλιας: Ανησυχία από τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σε δηλώσεις του το πρωί  στο OPEN, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 71% έναντι 62% πριν μία εβδομάδα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό θεωρείται ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 11% τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 9 ετών, ήτοι σε περίπου 400.

Τόνισε ότι τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα και ότι αν συνεχίσουν έτσι τις επόμενες μέρες εισερχόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα. Επίσης ότι πλέον οι συνολικές νοσηλείες λόγω covid στη χώρα έχουν φτάσεις τις 1890 αυξημένες κατά 300 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Επίσης η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα σημειώνει ότι πολλοί δήμοι στην Αττική βρίσκονται σε κακή επιδημιολογική κατάσταση.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.