Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 683.850 ευρώ για παράβαση των μέτρων

Πρόστιμα σε 31 άτομα σε χαρτοπαικτική λέσχη στον Νέο Κόσμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ανάσχεσης του ιού, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (6/2).

Συνολικά 83.251 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού πραγματοποίησαν το Σάββατο (6/2), οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες), οι οποίοι και εντόπισαν 2.193 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα 683.850 ευρώ, ενώ μία επιχείρηση υποχρεώθηκε σε αναστολή της λειτουργίας της για διάστημα 15 ημερών. Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε τον κύριο όγκο των ελέγχων (72.968). Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε 31 άτομα σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Νέο Κόσμο, όπου και συνελήφθη ο υπεύθυνος, στον οποίο και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000, καθώς και 300 ευρώ στους υπόλοιπους. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 11 άτομα σε συγκέντρωση σε σπίτι στον Πειραιά, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς και 300 ευρώ στους συμμετέχοντες.

Οι παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης ανήλθαν σε 1.683, εκ των οποίων οι περισσότερες (613) βεβαιώθηκαν στην Αττική, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ. Επίσης, βεβαιώθηκαν 389 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Οι περισσότερες (71) σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ