- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δανδουλάκη μετά τις καταγγελίες ηθοποιών για Πέτρο Φιλιππίδη
Η ηθοποιός και θιασάρχης είχε απομακρύνει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της επειδή εκείνος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη
Ιδιόχειρη επιστολή της Κ. Δανδουλάκη μετά τις καταγγελίες των: Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου, Λένας Δροσάκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη
Μετά από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του Θεάτρου, την Πέμπτη το βράδυ έγινε γνωστό πως τρεις ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Πρόκειται για τις ηθοποιούς Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, οι οποίες κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.»
Η μια εκ των καταγγελιών, αυτή της Λένας Δροσάκη, αναφέρεται στο 2018 και στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».
Μάλιστα το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη είχε απομακρύνει τον πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της επειδή εκείνος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη. «Η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος», λέει η Λένα Δροσάκη στην καταγγελία της»
Η καταγγελία της ηθοποιού έχε ως εξής: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, αλλά ενώπιων όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της.
Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος».
Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη προέβη στις πρώτες της δηλώσεις για το θέμα.
Σε ιδιόχειρη επιστολή της που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ» καταλήγει η κ. Δανδουλάκη.
Λένα Δροσάκη: Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο
Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία της Λένας Δροσάκη, σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε άλλο σημείο αναφέρονται τα εξής, όπως περιέγραψαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», διαβάζοντας αποσπάσματα: «Το 2007 ήταν 24 ετών φοιτήτρια, επισκέφθηκαν τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, "με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου"».
Και συνέχισε ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης να περιγράφει: «Την ημέρα που η Λένα βρισκόταν στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου για τις εξετάσεις του υπουργείου, τον είδε απέναντί της. ''Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο. Όταν έφθασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της κριτικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια, συνομιλώντας θερμά με τα μέλη της. Όταν γύρισε να δει εμένα πάνω στη σκηνή, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει "είδες που στα έλεγα;". Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου, αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής: δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμητή κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκαλέσει"».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.