Ελλαδα

Κορωνοϊός: Έτοιμο το πρώτο ελληνικό rapid test

Αναζητείται η εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη βασική παραγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI

Το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορωνοϊό είναι έτοιμο και αναζητείται η εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη βασική παραγωγή.

Έτοιμο είναι το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορωνοϊό, το οποίο ετοίμασαν νεαροί επιστήμονες της ιατρικής σχολής και πλέον αναζητείται η εταιρεία, που θα αναλάβει τη βασική παραγωγή του.

Ο κ. Κώστας Μπελογιάννης, μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε το τεστ, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για το πώς λειτουργεί το τεστ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, λειτουργεί κατά τρόπο παρόμοια με τα υπόλοιπα τεστ, αφού λαμβάνεται ρινοφαρυγγικό δείγμα το οποίο και αναλύεται. Η τιμή του ελληνικού τεστ είναι χαμηλότερη από αυτά που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο.

«Είναι το πρώτο ελληνικό προϊόν, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ φθηνό σε σχέση με αυτά του εξωτερικού. Έτσι μπορούμε να κάνουμε μία στρατηγική προστασία της Ελλάδας με τη χρήση αυτού του ειδικοί rapid test που είναι πολύ πιο φθηνό» είπε.

Ως προς το κόστος, κάνει περίπου δύο ευρώ, ενώ οι τιμές των τεστ που κυκλοφορούν κάνουν περί τα οκτώ. Η ομάδα παραγωγής αναζητά, πλέον, την εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη βασική παραγωγή του τεστ.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.