Ελλαδα

Θεμιστοκλέους: Θα έχουμε 1,3 εκατ. εμβόλια από Johnson & Johnson

Ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται σε μία δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mάριος Θεμιστοκλέους
Mάριος Θεμιστοκλέους © EUROKINISSI

Εμβόλιο Johnson & Johnson: O Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως αναμένονται 1,3 εκατ. εμβόλια στη χώρα μας από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Υγείας. Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού ανέφερε πως επικοινώνησε σήμερα με την εταιρεία Johnson & Johnson και πως η χώρα μας, όταν εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας, θα λάβει 1,3 εκατομμύρια δόσεις. Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται με μία δόση. 

Η επιχείρηση «Ελευθερία» απασχολεί 1.500 άτομα - Ενισχύεται περαιτέρω το ΕΣΥ με 1.000 άτομα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, στην επιχείρηση «Ελευθερία» απασχολούνται μέχρι στιγμής 1.500 άτομα (1.000 άτομα από το ΕΣΥ, 250 από τις Ένοπλες Δυνάμεις και 250 άτομα από την ΕΛ.ΑΣ. και την Πολιτική Προστασία καθώς 70 επιτελικά στελέχη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε επιπλέον στελέχωση με επικουρικό προσωπικό.

«Πέρα από τις 7.000 προσλήψεις που έχουν γίνει στο ΕΣΥ, θα προσληφθούν περισσότερα από 1.000 άτομα, για να βοηθήσουν το έργο του εμβολιασμού. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή από τον Δεκέμβριο και μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί ήδη και εργάζονται για το ΕΣΥ 500 άτομα αποκλειστικά για το έργο των εμβολιασμών».

Αυξάνονται κατά 300 τα εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, το Φεβρούαριο αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα 300 εμβολιαστικά κέντρα, γεγονός που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό τους σε 700. Τα νέα αυτά κέντρα θα αναπτυχθούν στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ένω 80 εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Helexpo Αθηνών και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για τις παραδόσεις των εμβολίων

Όπως επισήμανε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Ελλάδα έλαβε από την Pfizer σήμερα 90.000 δόσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πρόκειται να παραδώσει στη χώρα μας συνολικά 1.415.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα αναμένονται 240.000 δόσεις από τη Moderna.

Από την AstraZenaca περιμέναμε 410.000 - 430.000 δόσεις το Μάρτιο και σε σημερινή επικοινωνία με την εταιρεία, ενημερωθήκαμε ότι αυξάνονται οι παραδόσεις του Μαρτίου κατά 212.000 δόσεις. Μετά και την εξέλιξη αυτή, το Μάρτιο θα παραλάβουμε 540.000 δόσεις.

«Τα εμβόλια καλύπτουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις, άρα δεν ανησυχούμε για το θέμα των μεταλλάξεων», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.