Ελλαδα

Σύψας: Φόβοι για έκρηξη των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Αυξάνονται οι εισαγωγές, μικραίνουν οι ηλικίες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιδιαίτερα επικίνδυνους μήνες χαρακτήρισε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ο Νίκος Σύψας αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

Έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

«Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομείο έχει την τάση αυξάνεται, η ηλικία των κρουσμάτων χαμηλώνει» τόνισε αρχικά ενώ όπως εξήγησε, «οι νέοι άνθρωποι πάνε έξω και μολύνονται και συνεχίζεται η μόλυνση ενδοοικογενειακά».

Στη συνέχεια, ο κ. Σύψας εξέφρασε τον φόβο του ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει απότομη επιδημιολογική έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Υπενθύμισε δε πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι επικίνδυνοι μήνες.

Σχολιάζοντας την έγκριση για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ο κ. Σύψας απάντησε πως σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται ένα ρίσκο και υπενθύμισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Η επιτροπή συνεκτίμησε το όφελος σε σχέση με το ρίσκο για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακόμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία. Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής σημείωσε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ