Ελλαδα

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σίγουρο

Πάρα πολύ κρίσιμοι οι επόμενοι δύο, τρεις μήνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Σίγουρο ένα τρίτο κύμα» κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκο Καπραβέλο.

Για το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Το τρίτο κύμα είναι σίγουρο και μάλιστα σε συνθήκες που το ευνοούν. Οι επόμενοι δύο - τρεις μήνες είναι πάρα πολύ κρίσιμοι για την εξέλιξη της πανδημίας», υπογράμμισε αρχικά o κ. Καπραβέλος και τόνισε πως «είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο» συμπληρώνοντας πως «μπορεί η κοινωνία θέλει να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς, από την άλλη πλευρά, πλήθος επιστημονικών δεδομένων δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του».

Όπως επεσήμανε, θα πρέπει «όλοι να προσαρμοστούν και να εμποδίσουν την πανδημία να ολοκληρώσει την καταστροφική της πορεία στο τρίτο κύμα», ενώ το ερώτημα για εκείνον είναι «πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος και όχι κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν οριζόντια μέτρα».

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων αλλά και της αγοράς, είπε πως θα «πρέπει να εξετάζεται σε άμεση συνάρτηση με τα επίπεδα ιικού φορτίου. Τα δεδομένα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούνται, καθώς η οποιαδήποτε κίνηση που διευκολύνει την υπερμετάδοση μπορεί να αποβεί ολέθρια στην εξέλιξη του τρίτου κύματος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ