Ελλαδα

Γκάγκα: Φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο για αύξηση κρουσμάτων

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις της καθηγήτριας, Μίνας Γκάγκα για φόβους αύξησης των κρουσμάτων το επόμενο 15ήμερο.

H καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και σημείωσε ότι «φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», λόγω της χαλάρωσης των γιορτών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, «όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο. Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας». Μάλιστα, η καθηγήτρια εκτίμησε ότι θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε μέσα στην Άνοιξη». 

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων και τα μέτρα έξω από τους ναούς, πως «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η καθηγήτρια σημείωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα, ενώ σημείωσε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. «Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα».

«Φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ