Ανασχηματισμός: Ο Άγγελος Συρίγος έμαθε on air ότι παίρνει θέση
Το τηλεφώνημα την ώρα που έδινε συνέντευξη στο ραδιόφωνο
Ο Άγγελος Συρίγος έμαθε on air ότι είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας, καθώς δέχτηκε τηλεφώνημα λίγο πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός.
Ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ, έμαθε on air ότι είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας. Το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2021 ο κ. Συρίγος μιλούσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Λίγο πριν γίνουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Συρίγος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα.
Ο Άγγελος Συρίγος ενημερώθηκε ότι μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα, την ώρα που μιλούσε για την Τουρκία και τις προκλήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου ζήτησε να διακοπεί για λίγο η συνέντευξη εξαιτίας ενός σημαντικού τηλεφωνήματος.
Λίγο μετά επανήλθε και δέχτηκε ερώτηση για το αν το τηλεφώνημα αφορούσε τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Ο βουλευτής της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει. Λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, με τον Άγγελο Συρίγο να είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας.
Άγγελος Συρίγος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης
Ο Άγγελος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Είναι Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στην Α΄Αθηνών. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA).
Το 2017 ο Άγγελος Συρίγος δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς έξω από το Πάντειο, στους οποίους έκανε παρατήρηση γιατί έγραφαν συνθήματα στους τοίχους της σχολής. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.
Ο πρώτος δράστης καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο δεύτερος σε 18 μήνες χωρίς αναστολή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Ο υποκλάδος K του ιού της A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.