- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
DW: Στο Καρά Τεπέ «οι αρουραίοι δαγκώνουν μωρά»
«Πρόκειται για φρικτές συνθήκες, στη μέση της Ευρώπης», λέει ο Γκερντ Μίλερ
Καρά Τεπέ: Τι καταγγέλλει ο υπουργός Αναπτυξιακής βοήθειας της Γερμανίας για την κατάσταση στον προσωρινό καταυλισμό προσφύγων.
Παρότι έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες από την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας οι πρόσφυγες στη Λέσβο εξακολουθούν να ζουν υπό «καταστροφικές συνθήκες», καταγγέλλει ο Γερμανός υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας, Γκερντ Μίλερ.
«Ο νέος καταυλισμός στο Καρά Τεπέ προφανώς δεν είναι καλύτερος», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. Επικαλούμενος τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» ο κ. Μίλερ επισημαίνει ότι η διεθνής οργάνωση ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τετάνου στο Καρά Τεπέ, καθώς στα υγρά από τις βροχές αντίσκηνα οι αρουραίοι δαγκώνουν μωρά και μπορεί να τους μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες. Όπως λέει «πρόκειται για φρικτές συνθήκες, στη μέση της Ευρώπης». Ο Γκερντ Μίλερ προειδοποιεί μάλιστα ότι λόγω του χειμώνα η κατάσταση για τους πρόσφυγες στη Λέσβο θα επιδεινωθεί.
Ο πολιτικός της βαυαρικής Χριστιανοκοινωκοινωνικής Ένωσης (CSU), που ως υπουργός είναι αρμόδιος για τη συνεργασία της Γερμανίας με τις αναπτυσσόμενες χώρες, είχε επισκεφθεί πριν δύο χρόνια τη Μόρια. Συγκρίνοντας την κατάσταση εκεί με προσφυγικούς καταυλισμούς που έχει επισκεφθεί ο ίδιος στο βόρειο Ιράκ ή το νότιο Σουδάν, εκτιμά ότι «πουθενά αλλού δεν επικρατούν τόσο άσχημες συνθήκες, όπως στη Λέσβο». Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι, σύμφωνα με τον κ. Μίλερ, ότι οι διαδικασίες ασύλου επιτόπου αργούν να ολοκληρωθούν. Σε αυτό το διάστημα τα μεγαλύτερα προσφυγόπουλα έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να πάνε στο σχολείο. Όπως υποστηρίζει, «αν αυτό δεν αλλάξει, θα μεγαλώσει, εδώ στη μέση της Ευρώπης, μια χαμένη γενιά.»
Αυξάνεται η κριτική για το Καρά Τεπέ
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που Γκερντ Μίλερ καυτηριάζει τις συνθήκες των προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Παρόμοια κριτική εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα σε ανοιχτή επιστολή προς τη γερμανική κυβέρνηση σχεδόν 250 βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία, ο επίσκοπος Χάινριχ Μπέντφορντ-Στρομ. Τόσο οι βουλευτές όσο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Το αρμόδιο επί του θέματος υπουργείο Εσωτερικών κατέστησε σαφές ότι μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν προτίθεται να δεχτεί νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα, πέραν αυτών που έχει ήδη αποδεχτεί.
πηγή: DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.