Ελλαδα

Μαγιορκίνης-κορωνοϊός: Είμαστε σε σταθερά χαμηλή πτωτική πορεία

Οι τοποθετήσεις Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Χωρίς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ξεκίνησε η σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθώς μία επιβάρυνση στις φωνητικές του χορδές τού επιβάλλει αφωνία και φαρμακευτική αγωγή μέχρι την Τετάρτη. 

«Έχουμε μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, σταθεροποίηση των διασηλωνωμένων και των θανάτων», επεσήμανε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και έκανε λόγο για την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία. «Έχουν ακουστεί πολλά για τις παρενέργειες του εμβολίου. Η πιο συχνή παρενέργεια ήταν ο πόνος. Οι παρενέργειες δεν ήταν τόσο έντονες σε άτομα άνω των 65 ετών». Η ίδια αναφέρθηκε στις εγκυμονούσες γυναίκες που εμβολιάστηκαν χωρίς να γνωρίζουν ότι περιμένουν παιδί κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών. Όπως υποστήριξε, η εγκυμοσύνη τους συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα, φυσιολογικά. 

Για ακόμη μία φορά, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, ωστόσο, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες. 

«Αν ένας από τους καλεσμένους σας είναι ασυμπτωματικός φορέας, τότε ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε όλους. Αν βρεθούν σε ένα σπίτι 20 άτομα, αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει η διασπορά», σημείωσε η καθηγήτρια. «Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τα σκεφτόμαστε σαν ασπίδες που συμπληρώνουν η μία την άλλη. (...) Ήρθε η ώρα στη χρήση μάσκας, στην τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών, να προσθέσουμε την αποφυγή του συνωστισμού. Είναι κρίμα, ενώ θα μείνουμε στο σπίτι μας, να χάσουμε την κοινή μας προσπάθεια». 

Μαγιορκίνης: Έχουν ληφθεί τα μέτρα για να αποφευχθεί αύξηση κρουσμάτων στις επόμενες δύο εβδομάδες

Στη λειτουργία click away αναφέρθηκε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Όπως, ωστόσο, είπε αυτό έγκειται και στη συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι πολίτες. «Την επιδημία την βλέπουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Δεν υπάρχει ένα καλό και ένα κακό σενάριο. Υπάρχει ένα καλό σενάριο και είμαστε σε μία σταθερά χαμηλή πτωτική πορεία». Ο κ. Μαγιορκίνης ρωτήθηκε και για την επιλογή του ανώτατου ορίου των 9 ατόμων στο γιορτινό τραπέζι. Όπως είπε δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος, «είπαμε ότι θα υπάρχουν στο γιορτινό τραπέζι δύο οικογένειες και ο μέσος όρος είναι τα 9 άτομα».

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.