Ελλαδα

Πέτσας: Έως το Σάββατο οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο

«Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI

Lockdown: O Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Από αύριο Πέμπτη έως το αργότερο μέχρι το Σάββατο, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα, αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown».

«Η κόπωση είναι κακός σύμβουλος για όλους μας», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι, «έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα σχολεία κλπ., ενώ δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή για δυο ταχύτητες στο άνοιγμα περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την επιδημιολογική επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι παραμένει άνιση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.