Ελλαδα

Παγώνη: Το ιικό φορτίο παραμένει πάρα πολύ υψηλό

«Η μείωση των κρουσμάτων δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το ιικό φορτίο της Ελλάδας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το οποίο και χαρακτήρισε «πάρα πολύ υψηλό».

Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, όπως παρατήρησε η Ματίνα Παγώνη, η οποία και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την πορεία του lockdwn στη χώρα.

«Το ιικό φορτίο είναι πάρα πολύ υψηλό και η μείωσή του δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού» διεμήνυσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κυρία Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς.

Μάλιστα, τόνισε πως είναι πολύ δύσκολες ημέρες για να πει ο καθένας πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, προσθέτοντας ότι καθημερινά αξιολογούνται οι δείκτες των δεδομένων.

Όσον αφορά τα μειωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, η κυρία Παγώνη επεσήμανε ότι «τα Σαββατοκύριακα τα δείγματα για τα τεστ είναι πάρα πολύ μικρά, επομένως για αυτές τις ημέρες οι αριθμοί δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα υπ’όψιν».

Ως προς την επαναλειτουργία των εποχικών καταστημάτων, η ίδια υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή». Παρέπεμψε, μάλιστα, στην περίπτωση της Βόρειας Ελλάδας, όπου, όπως τόνισε, πολλές πόλεις βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι γενικές εφημερίες ξεκινούν με ελάχιστα κρεβάτια.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι αν ξεκινήσουν οι μετακινήσεις, η κάθε πόλη δεν θα έχει μόνο ένα και δύο κρούσματα, αλλά πολύ περισσότερα κρούσματα. Τέλος, έθεσε τον αριθμό των 500 κρουσμάτων ως σημείο εκκίνησης για να μπορεί να πει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ