Ελλαδα

Σύψας: Εστία υπερμετάδοσης η Ερμού, αν ανοίξουν τα καταστήματα

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ερμού μία ημέρα πριν το δεύτερο lockdown
Η Ερμού μία ημέρα πριν το δεύτερο lockdown © EUROKINISSI

Για τον κίνδυνο ανάκαμψης της πανδημίας προειδοποίησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας.

«Εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού» χαρακτήρισε ο Νίκος Σύψας την Ερμού, σε περίπτωση που σε αυτή ανοίξουν και πάλι όλα τα καταστήματα.

Όσον αφορά, συγκεκριμένα, την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα στην επιτροπή. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας. Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού εάν ανοίξουν όλα τα καταστήματα. Θα γίνει εστία υπερμετάδοσης». 

Μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία του να μην υπάρξει χαλάρωση στις γιορτές, παρατηρώντας πως «ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη. Και θα είναι άσχημο. Στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε ημέρες. Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη».

«Αν υπάρξει ανάκαμψη της πανδημίας πού θα πάνε οι ασθενείς; Δεν υπάρχουν κρεβάτια, υπάρχει κίνδυνος να μην λαμβάνουν υπηρεσίες οι ασθενείς», πρόσθεσε.

Ως προς τον εμβολιασμό, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%. Ο κόσμος είναι δύσπιστος, για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.