Ελλαδα

Καπραβέλος: Τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο κύμα

«Από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα στην Αθήνα
Χριστούγεννα στην Αθήνα © EUROKINISSI

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό ενόψει της εορταστικής περιόδου έκρουσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Για την προσεχή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και τον φόβο ενδεχόμενης παραβίασης των μέτρων του κορωνοϊού μίλησε ο ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε τον φόβο ότι «τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο ορμητικό κύμα της πανδημίας».

«Αναγνωρίζω την ανθρώπινη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε ενώ τόνισε πως, παρά το lockdown, «τα νοσοκομεία συνεχίζονται να πιέζονται στα όρια των δυνατοτήτων τους και ο αγώνας για κλίνες ΜΕΘ είναι διαρκής».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, «η πολιτεία προσεγγίζει πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη διαχείριση της πανδημίας. Οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν πιο πολύ και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας». Όμως, μελανό σημείο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παραμένει το γεγονός ότι δεν γίνονται τόσο πολλά τεστ στην Θεσσαλονίκη όσο θα έπρεπε».

«Είμαστε λίγοι, δεν θα αντέξουμε ένα τρίτο κύμα, είμαστε εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά» σημείωσε, ενώ σχολίασε ότι «δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά ένας μαραθώνιος. Ο ιός καραδοκεί και θα έχουμε αύξηση της θνητότητας αν δεν προσέξουμε. Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα υγείας δεν έχω ξαναδεί τέτοια ορμή νόσου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.