Ελλαδα

Δερμιτζάκης: Στις 15 Δεκεμβρίου θα είμαστε γύρω στα 500 κρούσματα

«Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν μειωθεί στα 500 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Για το χρονικό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου η Ελλάδα να «πέσει» στα 500 κρούσματα, μίλησε ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης,  Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορωνοϊό να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», δήλωσε αρχικά ο καθηγητής τονίζοντας πως στις μικρές κοινωνίες, ενδεχόμενη διασπορά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. «Δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως» συμπλήρωσε.

Ως προς τη μικρή μείωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα κρούσματα και για το σενάριο ανοίγματος της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων,  ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. «Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, εκτίμησε πως το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, αφού υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης.

Τέλος, σημείωσε πως εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότερα κρούσματα. «Θεωρώ ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα είμαστε γύρω στα 500 κρούσματα ή και λιγότερα. Αν είμαστε εκεί δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» ανέφερε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ