Ελλαδα

Κορωνοϊός: 19χρονος ναύτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σε ΜΕΘ 11 ασθενείς στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ΜΕΘ
Στιγμιότυπο από την ΜΕΘ © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης 19χρονος ναύτης- Ακόμη δύο νεαροί διασωληνωμένοι.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένας 19χρονος ναύτης.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ξεπέρασαν τους 500, φθάνοντας τους 519.

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο 19χρονος χρειάστηκε να διασωληνωθεί τις τελευταίες ώρες, χωρίς, ωστόσο, μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 27 ετών, νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Αθήνα και Πάτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, συνολικά 11 ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 18 έως 39 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η ηλικιακή κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έχει επισημάνει αρκετές φορές κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό πως υπάρχει προβληματισμός για τα στοιχεία που καταγράφονται σε αυτές τις ηλικίες, καθώς μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό στις μεγαλύτερες και ευπαθέστερες ηλικιακές ομάδες.

19χρονος ναύτης στην Εντατική | Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 20/11/2020 | OPEN TV

Κορωνοϊός: 519 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ | 20.11.2020

Στην ανακοίνωσή του για τα 2.581 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στην Εντατική νοσοκομείων αναφοράς για Covid-19 ανά την ελληνική επικράτεια έχουν φθάσει πλέον τους 519.

Μία ημέρα νωρίτερα, ήταν 499. Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών για 15 ημέρες. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. Οι 156 (30,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81,1%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια στιγμή, 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχει παρατηρηθεί μια ξεκάθαρη μεταφορά του ιικού φορτίου από άτομα μικρότερης ηλικίας σε ηλικιωμένους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις επισκέψεις τους σε γονείς και παππούδες, επισημαίνοντας με νόημα ότι ο κορωνοϊός χρησιμοποιεί ως όχημα μεταφοράς την ελληνική οικογένεια -θεσμός που παραμένει ισχυρός στη χώρα μας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.