Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Οκτώ εβδομάδες για να πέσουμε απ' τα 500 κρούσματα

Τι δήλωσε για το σύστημα «ακορντεόν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχοι των SMS κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού
Έλεγχοι των SMS κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οκτώ εβδομάδες με καραντίνα θα χρειαστούν για να πέσει η χώρα κάτω από τα 500 κρούσματα, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Lockdown οκτώ εβδομάδων χρειάζεται για να πέσει η Ελλάδα κάτω από τα 500 κρούσματα, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «βλέπω κάμψη της επιδημικής καμπύλης μετά τις 17 Νοεμβρίου, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ήταν αποτέλεσμα και του ρεκόρ των τεστ που διενεργήθηκαν» και πρόσθεσε για την αναγκαιότητα εναλλασσόμενων lockdown, δηλαδή το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν»: «Για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια ασφαλή λύση τόσο για τον υγειονομικό κίνδυνο όσο και από οικονομικής άποψης».

Όπως τόνισε ο καθηγητής, «είναι σημαντικό να περιορίζεται ο ιός για περίπου 21 μέρες, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Πάντως κάτι τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και με τους φορείς της αγοράς».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι «η κατάσταση με τον κορωνοϊό, η οποία έχει ξεφύγει, δεν έχει να κάνει μονάχα με τους νέους αλλά από μια γενική χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.