Ελλαδα

Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00

«Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει», δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown από τις 21:00 το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Για το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

«Η πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Παπαθανάσης, υπενθυμίζοντας ότι «δεν θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, όπως έγινε για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν θέσει ανθοπώλες και βιβλιοπώλες, σημείωσε πως «θα πρέπει να ακολουθούμε την επιστημονική άποψη των ειδικών που υπέδειξαν ποιοι κλάδοι πρέπει να κλείσουν στην καραντίνα.

»Ειδικότερα για τον κλάδο των βιβλιοπωλών και τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο άνοιγμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι, όμως καθώς προχωρούμε και καθώς βλέπουμε την μείωση των κρουσμάτων, μπορεί κάτι να ανοίξει. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ