Ελλαδα

Γκάγκα: To σύστημα υγείας είναι ήδη στα όριά του

«Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιατρικό προσωπικό
Ιατρικό προσωπικό © EPA/Jalal Morchidi

Η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, επεσήμανε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, η κα Γκάγκα τόνισε ότι «τα νοσοκομεία απαιτούν περισσότερο υγειονομικό προσωπικό ειδικά σε ότι αφορά τους ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω της φύσης της νόσου και των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων ασφαλείας» και πρόσθεσε:

«Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ήδη στα όριά του [...] Αν το σύστημα πιέζεται πάρα πολύ, είναι σαφές ότι θα υπάρχει δυσκολία».

Εν συνεχεία, η διευθύντρια της πνευμονολογικής του «Σωτηρία», υπογράμμισε ότι «εφόσον πρόκειται για μια καινούργια νόσο, προκαλεί φόβο στους ασθενείς και στους γύρω τους. Πρέπει να σκεφτόμαστε τον ψυχολογικό παράγοντα με την απομόνωση των ασθενών, η οποία τουλάχιστον μετριάζεται μέσω των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πρόβλημα μοναξιάς, άγχους και φόβου».

Καταλήγοντας, η κα Γκάγκα επεσήμανε το γεγονός πως «ο κορωνοϊός έχει πάει πίσω άλλα χειρουργεία κάνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν στον μέγιστο βαθμό τα μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.