- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γαλλία: Πολλοί κρατούμενοι ισλαμιστές θα απελευθερωθούν ως το '23
Tι αναφέρει δημοσίευμα της Figaro
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![parisi-4.jpg parisi-4.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/10/19/parisi-4_0.jpg)
Δημοσίευμα της Figaro αναφέρει πως περίπου οι μισοί από τους κρατούμενους για ισλαμική τρομοκρατία θα απελευθερωθούν έως το 2023
Παρά τη συνεχώς αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, η χώρα συνεχίζει να απελευθερώνει κατά δεκάδες τρομοκράτες όπως καταγγέλλει η Le Figaro.
Πιο συγκεκριμένα, από τα 505 άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση για τρομοκρατία (273 καταδικασθέντα, 232 σε αναμονή), 80 αφέθηκαν ή θα αφεθούν ελεύθεροι το 2020 και περίπου 150 άλλοι θα ελευθερωθούν το 2021, 2022 και 2023. Έτσι, συνολικά 230 πρώην τρομοκράτες θα είναι ελεύθεροι στη Γαλλία σε τρία με τέσσερα χρόνια από τώρα.
«Οι άνθρωποι που βγαίνουν τώρα είναι οι τζιχαντιστές του πρώτου κύματος, άτομα που συχνά είναι υπερ-εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για ορισμένους» προειδοποιεί δικαστής μιλώντας στην εφημερίδα.
Οι σύντομες ποινές τους εξηγούνται από το γεγονός ότι οι αναχωρήσεις για ζώνες μάχης όπως η Συρία τιμωρήθηκαν μόνο με διορθωτικές ποινές, δηλαδή το πολύ 10 χρόνια φυλάκισης, όταν καταδικάστηκαν.
Η Le Figaro διευκρινίζει επίσης ότι το καθεστώς αυτών των ατόμων πολλές φορές καθορίζεται μέσω ιατρικής γνωμάτευσης ως ψυχικά ασταθές. Ωστόσο ένας αστυνομικός σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα ότι «οι γιατροί συχνά βρίσκουν ότι το άτομο που παρουσιάζεται δεν είναι ψυχικά διαταραγμένο, αλλά απλώς έκανε ιδεολογικές επιλογές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αφήσαμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τώρα επιστρέφουμε στην καθημερινότητα»
Κλειστά σχολεία έως 21 Φεβρουαρίου
Προ των πυλών η Τσικνοπέμπτη
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Παραμένει το σενάριο ενός τεκτονικού σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ
Καλούνται εκ νέου για κατάθεση
Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες
«Οι κρίσεις αυτού του είδους αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών επιπτώσεων»
Σταθερή αξία η Πάτρα - Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών
Μειώνεται η συχνότητα της σεισμικής δραστηριότητας
Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες
Ο δεύτερος που καταγράφεται σήμερα στην ίδια περιοχή
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ
Λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.