- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τα μπρόκολα και τα πορτοκάλια ξεπουλούν στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στη Θεσσαλονίκη.
Το μπρόκολο από τα λαχανικά και τα πορτοκάλια από τα φρούτα είναι αυτή τη στιγμή τα πιο περιζήτητα είδη των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη και από τα πρώτα που ξεπουλούν στους πάγκους των επαγγελματιών, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται πως τα προτιμούν ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας.
«Το μπρόκολο αυτή τη στιγμή έχει την τιμητική του από τα λαχανικά. Το προτιμάει ο κόσμος για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από τα φρούτα "φεύγει" πολύ το πορτοκάλι, όπως συμβαίνει σε κάθε ιό και ασθένεια. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στο ζενίθ τους λόγω κορωνοϊού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος Σωματείου Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος», Θανάσης Παππάς.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι υποτονική καθώς οι καταναλωτές, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας, «είτε φοβούνται από τα πολλά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη να βγουν από το σπίτι, είτε αποφεύγουν τις λαϊκές γιατί πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο ή να στείλουν sms».
Πάντως, η πανδημία του κορωνοϊού -εκτός από τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών- φαίνεται πως έχει αλλάξει και την επικαιρότητα των συζητήσεων στους πάγκους των λαϊκών αγορών και από εκεί που νούμερο ένα θέμα ήταν τα αθλητικά, τώρα στην «κορυφή» βρίσκονται τα κρούσματα.
Τι να προσέξουμε στο lockdown No2, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
«Θα πρέπει να τρώμε φρούτα, σαλάτες, άπαχα κρέατα και σε σωστές μερίδες. Να ακολουθούμε το μοτίβο της μεσογειακής διατροφής με φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι και ρόδι, γιαούρτι, κεφίρ, λιπαρά ψάρια. Όλα βοηθούν να φτιάξει η διάθεση μας και να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, ιδιαίτερα την περίοδο του κορονοϊού και να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας. Από την άλλη, να αποφεύγουμε τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πατατάκια», πρόσθεσε, από την πλευρά της, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η Κατερίνα Μιχαλάκα, διαιτολόγος - διατροφολόγος, με μεταπτυχιακό στη διατροφή και διαιτολογία και με ειδίκευση στην κλινική διαιτολογία.
Όπως τόνισε η κ. Μιχαλάκα, θα πρέπει οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς αλλά και τα παιδιά και οι έφηβοι να προσέξουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας τη διατροφή τους. «Πολλά παιδιά και έφηβοι πάχυναν κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και θέλουμε τώρα να το αποφύγουμε. Μέσα στο σπίτι να τρώνε υγιεινά σνακ, φρούτα και σαλάτες», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τα γλυκά των Χριστουγέννων, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, σημείωσε πως με «σωστή μερίδα και σωστή ώρα που θα τα φάμε, μπορούμε να διατηρήσουμε ίδιο το βάρος μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις