Ελλαδα

Γιαμαρέλλου: Χρήση μάσκας παντού και από όλους

«Ακόμα κι από τους αγρότες στο μάζεμα ελιάς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό, η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, τόνισε τον ρόλο χρήσης μάσκας για τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους και παντού επεσήμανε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Συγκεκριμένα, η κα Γιαμαρέλλου τόνισε πως «αν δούμε πως οι αριθμοί αυτοί αρχίσουν να πέφτουν τότε υπάρχει περίπτωση – σιγά σιγά και με αυστηρότητα – να φθάσουμε με καλό τρόπο στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Στη συνέχεια, η κα Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε ακόμη και στην πρόταση κάποιων επιδημιολόγων για ένα είδος rolling, ενός εναλλασσόμενου lockdown δηλαδή όπου για παράδειγμα θα ισχύει 15 ημέρες καραντίνα και μετά εναλλαγή με διαστήματα άρσης μέτρων.

«Στόχος θα ήταν να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην είμαστε και πολύ αυστηροί. Αυτό θα συζητηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα» και πρόσθεσε:

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ακόμη και στο ύπαιθρο από τους αγρότες, εν μέσω του μαζέματος της ελιάς. Οι αγρότες πρέπει να φορούν μάσκα» εξηγώντας πως «όταν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας, δεν επιβαρύνεται η αναπνοή ούτε προκαλείται δύσποια - αν και διευκρίνισε πως αυτό δεν αφορά ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ