Ελλαδα

Λινού: Έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα

«Δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νωρίτερα θα έπρεπε να έχουμε πάρει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού σύμφωνα με την Αθηνά Λινού.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τονίζοντας πως έπρεπε τα μέτρα να έχουν παρθεί νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού σημείωσε πως «νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής» και υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα».

Στην ερώτηση εάν το νέο καθολικό lockdown είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορωνοϊού, επισήμανε ότι «θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της Πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ» ενώ υπογράμμισε ότι «τα τεστ κορωνοϊού πρέπει να συνταγογραφούνται».

Όπως είπε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. Όταν μιλάγαμε για τα περιοριστικά μέτρα, δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα» σημείωσε. Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά δεν είναι σίγουρη ότι οι μελέτες  είναι τόσο λεπτομερείς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ