Ελλαδα

Βατόπουλος: Πότε θα είναι μονόδρομος για την Αττική το lockdown

«Δεν πιστεύω να δούμε 4.000 κρούσματα σε 2 – 3 μέρες», σημείωσε ο καθηγητής.

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Η εκτίμηση του καθηγητή για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στην Αττική και την αύξηση κρουσμάτων.

Την εκτίμηση ότι αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική το lockdown θα είναι μονόδρομος εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας στο τμήμα πολιτικών δημόσιας υγείας.

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στο Mega, σημείωσε και για τη Θεσσαλονίκη ότι έγινε αυτό που έπρεπε αφού τα κρούσματα εκεί αυξήθηκαν ραγδαία.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής τόνισε ότι «εφόσον τα μέτρα υλοποιηθούν σωστά και είναι επαρκή, θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια ελάττωση. Δεν πιστεύω να δούμε 4.000 κρούσματα σε 2 – 3 μέρες, μπορεί όμως να δούμε 2.500. Μετά από 10 μέρες θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε κάποια μείωση».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ΜΕΘ, σχολιάζοντας ότι είναι έσχατη λύση και καλό θα ήταν, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, να προσέχουν για να μην αρρωστήσουν. «Ανεξαρτήτως αν υπάρχουν κρεβάτια στις εντατικές, είναι πάρα πολύ κακό πράγμα η εντατική. Είναι μια δύσκολη νοσηλεία και έχει και μεγάλη θνητότητα».

«Το σύστημα υγείας πιέζεται και συνεχίσει η αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ πολύ σύντομα δε θα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Εστιάζω στην πρόληψη, είναι το σημαντικότερο από όλα», κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ