Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ

1.288 κρούσματα σε 48 ώρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown η Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, έδειξε για άλλο ένα 24ωρο πως η πόλη της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ξεπερνώντας και πάλι τα κρούσματα που έχει η Αττική, φτάνοντας τα 449 σε σύνολο 1.678 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Με την πόλη να φτάνει τα 1.288 κρούσματα σε δύο 24ωρα (839 ανακοινώθηκαν το Σάββατο και 449 χθες) και τα νοσοκομεία να δέχονται τεράστια πίεση, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πόλη.

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την πόλη που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ένα από τα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12 το βράδυ, αμέσως μετά το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πωλήσεις. Ο κ. Ζέρβας ζήτησε τα νέα μέτρα να αποφασιστούν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και σήμερα. 

Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική, με τον υπουργό Υγείας να επισκέπτεται σήμερα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα επισκεφθεί και το «Γ. Γεννηματάς». Τα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση καθώς οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα ανέρχονται πλέον σε 140, με την Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα. Γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας έθεσε από χθες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στην Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ