Ελλαδα

Σέρρες: 50 τα κρούσματα κορωνοϊού στην «Κωστοπούλειο Στέγη»

Τι δήλωσε ο διευθυντής της Μονάδας, κ. Καραμούτσος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιατρικό προσωπικό
Ιατρικό προσωπικό © EPA/SERGI RUGRAND

Πενήντα είναι συνολικά τα κρούσματα στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη», όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του νέου μοριακού ελέγχου.

Μετά τον απαραίτητο μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, συνολικά πενήντα άτομα διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν συνολικά 36 νοσηλευόμενοι -εκ των οποίων οι οκτώ έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία αναφοράς σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη- και 14 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Καραμούτσο, «ο πρώτος όροφος της δομής μετατρέπεται σε μονάδα COVID-19. Μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα COVID-19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή».

Καταλήγοντας, ο Καραμούτσος επανέλαβε πως, «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.