Ελλαδα

Έρευνα aboutpeople: Ικανοποιημένοι οι Έλληνες για την καταδίκη ΧΑ

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Οι ποινές και η δικαιοσύνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκέντρωση στο εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Συγκέντρωση στο εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το 87% των Ελληνων είναι ικανοποιημένο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople.

Έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, καταδεικνύει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι ικανοποιημένη με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ως «ικανοποιητική» και «μάλλον ικανοποιητική» κρίνει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση το 87% όσων ρωτήθηκαν ενώ το 9% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την δικαστική απόφαση.

Tο 85% θεωρεί πως το ναζιστικό μόρφωμα είχε χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, με ένα 10% να θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

xa.png

Θετικά συναισθήματα στην πλειοψηφία των πολιτών προκάλεσε η απόφαση για την καταδίκη των μελών της ναζιστικής οργάνωσης. Με το άκουσμα της απόφασης, «Χαρά» αισθάνθηκε το 29,2% και "Ανακούφιση" το 47,7%, ενώ αδιάφορο απέναντι στην απόφαση στέκεται ένα 15,7%. Στον αντίποδα, «Στεναχώρια» δήλωσε ότι αισθάνθηκε το 1,8% και "Αγανάκτηση" το 2,5%, ενώ ένα 3,1% απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά.

ereuna-xa.png

 Η γνώμη των Ελλήνων για τις ποινές 

Τα πολύ υψηλά ποσοστά που καταγράφουν τα θετικά συναισθήματα στο άκουσμα της απόφασης και ο χαρακτηρισμός της ως «ικανοποιητική», δεν αντανακλώνται στις ποινές, καθώς μόνο το 46% τις θεωρεί «Δίκαιες», ενώ ως «Επιεικείς» τις κρίνει το 38%. «Αυστηρές» κρίνει τις ποινές το 8%, ενώ σε 8% επίσης, ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που δεν απάντησαν σε αυτή την ερώτηση.

xrusi-augh.png

Η Δικαιοσύνη

Ερωτηθέντες για την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σχεδόν ένας στους δύο (49%) δηλώνει πως δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως στο 42% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι η εμπιστοσύνη τους απέναντι στη Δικαιοσύνη έχει ενισχυθεί. Αντίθετα, εκείνοι που δηλώνουν πως μειώθηκε η εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Δικαιοσύνη ανέρχεται σε 7%, με το 2% να μην απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

dikaiosunh.png

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.