- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Διιανομή υγιεινών γευμάτων σε σχολεία ευπαθών περιοχών
Το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος
Από την Περασμένη Παρασκευή διανέμονται υγιεινά σχολικά γεύματα σε σχολεία ευπαθών περιοχών - Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά
Ξεκίνησε την Παρασκευή 25/9 η διανομή υγιεινών γευμάτων σε μαθητές σχολείων μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Το πρόγραμμα διεξάγεται από το Ινστιτιτούτο Prolepsis υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος και με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, οργανισμών, εταιρειών και συμπολιτών μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε αυτό έχουν αιτηθεί να ενταχθούν ήδη 650 σχολεία στα οποία φοιτούν 57.000 μαθητές.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα διευθυντών και γονέων για την κάλυψη της σχολικής σίτισης. Στην πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη και να προστατέψουμε τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Καλούμε τα ιδρύματα, τους φορείς της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις εταιρείες και όσους πολίτες μπορούν, να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας», δηλώνει η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.
Το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά ένα πλούσιο και θρεπτικό δεκατιανό σε παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Στα συγκεκριμένα σχολεία περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
Η σίτιση ξεκίνησε σε σχολεία περιοχών της Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα σχολεία και από άλλες περιφέρειες της χώρας. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται φέτος για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά, με ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ασφαλή διαχείριση των γευμάτων. Τα αυξημένα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των γευμάτων (αρτοσκεύασμα/σάντουιτς, γάλα/γιαούρτι, φρούτο) σε ειδικά ατομικά κουτιά, αποφυγή συγχρωτισμού των μαθητών κατά τη διανομή και χρήση μέσων ατομικής προστασίας (γάντια μίας χρήσης και προστατευτικές μάσκες από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στη διαδικασία διανομής).
Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει αποδείξει ότι καταπολεμά στην πράξη την επισιτιστική ανασφάλεια και βελτιώνει παράλληλα τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Prolepsis στα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2019-20: Στο τέλος της σχολικής χρονιάς από το σύνολο των οικογενειών που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα, το 33% δεν βίωνε πλέον πείνα. Αυξήθηκε η κατανάλωση των φρούτων για το 52,6% των μαθητών, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων για το 37,8%, ενώ βελτιώθηκε η σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής για το 56,9% των μαθητών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
500 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στο αναπτυξιακό έργο στη ΒΑ Χαλκιδική
Τι αναφέρει η ενημέρωση του νοσοκομείου Υγεία για τον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη
«Από οξεία λευχαιμία ο θάνατός του», λέει η σύζυγος του σκηνοθέτη
Οι περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου
«Πρόλαβα να τον χαιρετήσω. Δεν το πίστευε ότι θα έρθει το τέλος», σημείωσε η κα.Μαρία
Εξετάζεται το «ύποπτο» παρελθόν της Ειρήνης Μουρτζούκου
Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών
Η επιθυμία της μοναδικής κατοίκου του νησιού και η δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του
Πώς έγινε το δυστύχημα
Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Το Χ «λέει» και αυτό το τελευταίο αντίο σε έναν εκ των σημαντικότερων δημιουργών της ελληνικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Ξεχώριζε για την ικανότητά του να αφηγείται ιστορίες που μας αγγίζουν βαθιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.