- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Meteo: Κύματα ύψους έως και επτά μέτρων στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή
Για κύματα ύψους έως και επτά μέτρων στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο το Meteo.gr ενόψει της κακοκαιρίας «Ιανός».
«Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα», σημειώνει το Meteo.gr και δίνει στη δημοσιότητα τον προγνωστικό χάρτη.
Συνολάκης: Να εκκενωθούν οι παράκτιες περιοχές
Για την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες μέρες μίλησε στο «MEGA» o Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης.
Ο κ. Συνολάκης έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο και μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τις παράκτιες περιοχές - μέρη νησιωτικά όπως η Ζάκυνθος ή περιοχές με λιμνοθάλασσα όπως η Αμφιλοχία - στις οποίες μάλιστα συνέστησε να εκκενωθούν σπίτια και καταστήματα, που βρίσκονται κοντά σε ακτή.
Με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εξήγησε τί μπορεί να συμβεί: «Όπως όταν φυσάμε μέσα σε ένα φλιτζάνι και σηκώνεται το υγρό, έτσι θα είναι και το φαινόμενο».
Για το λόγο αυτό εκτός από τις πλημμύρες ο κ. Συνολάκης τόνισε την αναγκαιότητα για προληπτικά μέτρα έναντι της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. «Στις παραλίες πρέπει να γίνουν εκκενώσεις γιατί θα αυξηθεί πάρα πολύ η στάθμη. Και σπιτιών και καταστημάτων».
O καθηγητής εξήγησε ότι για την κακοκαιρία Ιανός προστίθενται συνέχεια στοιχεία: «Δεν γνωρίζουμε ποια τροχιά θα πάρει, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορεί να γίνουν διακοπές ρεύματος, νερού. Άνθρωποι που μένουν σε υπόγεια πρέπει να μετακινηθούν. Δεν πρέπει να παίρνεις αυτό το ρίσκο. Ελπίζω να είναι πιο ήπια τα φαινόμενα».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ